Христо Иванов: България се намира в една чудовищна матрьошка от кризи
Прокуратурата покри записите на Борисов и излезе с едно комично съобщение. Без да каже дали на тези записи говори премиерът Росенец е думата на 2020 г. Росенец показа, че в България има едни хора, за които законът не важи. Това беше концентриран образ не само на беззаконието, а на политическия корен на това беззаконие. В Росенец […]

Прокуратурата покри записите на Борисов и излезе с едно комично съобщение. Без да каже дали на тези записи говори премиерът

Росенец е думата на 2020 г. Росенец показа, че в България има едни хора, за които законът не важи. Това беше концентриран образ не само на беззаконието, а на политическия корен на това беззаконие. В Росенец се виждат дългогодишните слоеве на политическата корупция, това е Диснилендът на корупцията в България.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в предаването „Годината“ по Дарик радио.

По думите му през годината именно темата за отговорността и законността в страната от въпросителна се превърна в удивителна, която гражданите на улицата поставиха с настояването си именно за законност и отговорност. Той припомни, че все още ги няма обещаните от премиера Борисов данъчни ревизии на „Лукойл“, за да се види наистина ли там се губят един милиард лева, които можеше да бъдат насочени лекари, учители, здравни работници.

Коментира и отказа на прокуратурата да види престъпление в аудиозаписите на премиера Бойко Борисов. Разследването там започна именно по сигнал до държавното обвинение от Христо Иванов.

Вчера прокуратурата покри записите на Борисов. Излезе с едно комично съобщение, в което казва, че в записите няма нищо незаконно, без да каже дали на тези записи говори премиерът„, каза Иванов. Той припомни, че още през август държавното обвинение обеща експертиза да отговори дали на записите е гласът на премиера – такава експертиза няма.

На въпрос за коментираното обединение на опозиционни формации и за Отровното трио и коалицията около Мая Манолова, съпредседателят на Демократична България призова за сериозно отношение към избирателите.

Много ме безпокои това, че виждаме поредната ситуация, в която някой да иска да бъде обединител и това ражда само разединение на хората. Ако някой иска да правим предизборна коалиция, това означава да се договорим за обща управленска платформа. Това означава да изясним кой какъв субект е и как взима решения. Ако някой иска да се разберем за конкретни общи действия – прекрасно, но нека конкретизираме какво искаме и да поемем ясни ангажименти. Ако някой иска да подпишем споразумение за гарантиране на честността на изборите, да го направим и да не истеризираме хората„, посочи той.

България се намира в една чудовищна матрьошка от кризи – COVID-кризата, икономическата криза, криза, свързана с огромното недоверие към това управление„, каза още Иванов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук