Хижи на Витоша се превърнаха в офиси и класни стаи
Чист въздух, фантастично време и вкусна храна… Домашен офис на 1500 метра надморска височина – не само е възможно, но е и все по-често срещано. Хижите на Витоша се превърнаха в IT офиси и в класни стаи. Защо е нужно да седя затворен цял ден вкъщи и да гледам мъглата през прозореца – мнозина си […]

Чист въздух, фантастично време и вкусна храна…

Домашен офис на 1500 метра надморска височина – не само е възможно, но е и все по-често срещано. Хижите на Витоша се превърнаха в IT офиси и в класни стаи.

Защо е нужно да седя затворен цял ден вкъщи и да гледам мъглата през прозореца – мнозина си зададоха този въпрос и както се казва – хванаха гората. Една от тях е Мариела Балчева. След месец работа само от дивана решила, че е време за промяна.

Времето е фантастично, въздуха е чист, концентрацията е много по-голяма от обикновено. В София е мрачно и мъгливо, а тук е просто прекрасно„, споделя пред БНТ Мариела Балчева.

А много от хижите на Витоша вече се стопанисват от млади хора и стават и все по-модерни, оборудвани и подходящи за работа – с бърз интернет, удобно бюро и вкусна храна. В една от хижите, освен хора, седнали пред лаптопите си, откриваме и ученици, които подготвят домашните си за понеделник.

Още едно предимство на офиса в планината е, че в момента, в който решите да си починете, вие вече така или иначе се намирате на перфектното място за това.

В някои от хижите има и детски кът – още едно улеснение за работещите родители, които искат да се махнат от сивото ежедневия, но да не губят връзка с шефа.

Радослав Мирчев, хижар: И със, и без ковид хората са стигнали точно до този етап, който могат да работят отвсякъде и ковида беше един трамплин, за да се усетят, че това не е проблем, дори обратното, има теория, че сега хората като няма много какво да правят, дори работят повече.

Най-често да работят от хижите в планината идват IT специалистите и програмистите.

Радослав Мирчев, хижар: Които реално могат да пишат код навсякъде по всяко време на денонощието, а като се претоварят могат да излязат, да се поразходят, да си поговорят с гората, както се казва.

Условията са прекрасни, стига се и с кола, за хора, които не им се ходи.

Все пак, да не забравяме, че основната функция на хижите е пълноценната почивка. Така че по празниците най-добре посетете планината без лаптопа си. Всички хижи на Българския туристически съюз ще работят и през зимния сезон, но в условията на коронавирус.

Добре е преди посещение все пак да се обадите, за да разберете при какви условия се приемат туристи и предлага ли се храна.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук