Софиянци трескаво пазаруват преди празниците
Препълнени паркинги, изнервени шофьори и трудно спазване на противоепидемичните мерки по входовете на търговските обекти в първия почивен ден от уикенда  Трескаво пазаруване преди празниците и опашки от хора пред някои от големите търговски вериги в столицата, показа репортерска проверка БГНЕС. С наближаването на Коледа и Нова година много столичани се впуснаха в купуване на подаръци, […]

Препълнени паркинги, изнервени шофьори и трудно спазване на противоепидемичните мерки по входовете на търговските обекти в първия почивен ден от уикенда 

Трескаво пазаруване преди празниците и опашки от хора пред някои от големите търговски вериги в столицата, показа репортерска проверка БГНЕС.

С наближаването на Коледа и Нова година много столичани се впуснаха в купуване на подаръци, а резултатът в първия почивен ден от уикенда бе препълнени паркинги, изнервени шофьори и трудно спазване на противоепидемичните мерки по входовете на търговските обекти.

Въпреки многото хора обаче, повечето от клиентите в магазините спазват мерките. Не липсват обаче и нарушители, а полицейски патрули непрекъснато обикалят и напомнят за задължителното използване на лични предпазни средства и стоенето на необходимата дистанция един от друг.

Хората пазаруват буквално всичко, а препълнени се оказаха както магазините за детски стоки и електроуреди, така и тези за домашни потреби и обзавеждане.

Въпреки че големите обекти тип МОЛ останаха затворени заради COVID-19, самостоятелно обособените магазини не попадат в обхвата на ограничителните мерки и продължават да работят.

Опашки от чакащи хора се извиват и пред офисите на куриерските фирми. 

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук