САЩ одобриха ваксината на „Модерна“ срещу КОВИД-19
Американската агенция по храните и лекарствата даде одобрение за използване на ваксината на компанията „Модерна“ срещу КОВИД-19, предаде БТА. Това е втората ваксина срещу КОВИД-19, получила разрешение за използване в САЩ, след като по-рано беше одобрена ваксината на компаниите „Пфайзер“ и „Бионтех“, предадоха световните агенции. „С наличието вече на две ваксини за предотвратяване на КОВИД-19 […]

Американската агенция по храните и лекарствата даде одобрение за използване на ваксината на компанията „Модерна“ срещу КОВИД-19, предаде БТА.

Това е втората ваксина срещу КОВИД-19, получила разрешение за използване в САЩ, след като по-рано беше одобрена ваксината на компаниите „Пфайзер“ и „Бионтех“, предадоха световните агенции.

„С наличието вече на две ваксини за предотвратяване на КОВИД-19 Агенцията по храните и лекарствата прави още една важна стъпка в борбата с тази световна пандемия, която причинява огромен брой хоспитализации и смъртни случаи в САЩ всеки ден“, каза ръководителят на агенцията Стивън Хан.

Одобрението беше дадено, след като комисия от външни експерти гласува в подкрепа на това ваксината на „Модерна“ да бъде използвана за хора на възраст от 18 години нагоре.

Компанията работи с американското правителство за доставянето на 5,9 милиона дози от ваксината още този уикенд.

„Модерна“ се е договорила със САЩ да достави 20 милиона дози тази година и общо 200 милиона до края на юни 2021 г.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук