Кметът на Бургас: Пречупихме кривата само нагоре. Снощи не е имало натиск към COVID-отделенията
Трябва за много кратко време да наваксаме дупката, която се сформира в Бургас, не само в бизнеса, но и във всички сфери на нашия живот. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов в интервю за предаването „Годината“ по Дарик радио. Той каза, че се надява по-бързо да излезем от тази изключително тежка ситуация и да […]

Трябва за много кратко време да наваксаме дупката, която се сформира в Бургас, не само в бизнеса, но и във всички сфери на нашия живот. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов в интервю за предаването „Годината“ по Дарик радио.

Той каза, че се надява по-бързо да излезем от тази изключително тежка ситуация и да имаме възможност да привлечем и чуждестранни инвеститори.

„Пречупихме кривата само нагоре. Снощи сме нямали натиск към COVID-отделенията на бургаските болници. Надявам се тази добра тенденция, макар плаха и крехка да се запази в следващите дни, защото най-важен е животът и здравето на съгражданите. Продължаваме всички мерки, които сме предприели. Не само по дезинфекция, но и по отношение на мобилни екипи и контрол за спазване на всички изисквания в търговските обекти“, добави Николов.

Той подчерта, че трябва да се направи всичко възможно да се предотврати точки на заразяване и на инфектиране на гражданите. Думата на 2020 година за него е била „беда“, защото когато умират и боледуват съграждани, няма как да бъде наречена с друга дума. Той добави, че думата за 2021 година е „мобилизация“. „Това чака всички нас. Трябва за много кратко време да наваксаме дупката, която се сформира в града, не само в бизнеса, но и във всички сфери на нашия живот“, каза той.

„Ние сме в момента в процедури за сертифициране на няколко големи инвеститори. Една високотехнологична болница, още две високотехнологични производствени предприятия в металообработката. Така че колкото по-бързо получим тези сертификати, толкова по-бързо ще успеем да създадем условията за стартиране на новите производства“, съобщи кметът.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук