Кандидатът за NOVA купува и вестниците на Пеевски
По-рано през декември стана ясно, че United Media е на финала на преговорите за купуването на Нова Броудкастинг Груп Флагманът на Делян Пеевски – вестник „Телеграф“ – се продава. Съобщение за предстоящата сделка публикува Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе по бъдещата концентрация, съобщи Оffnews.bg. Купувачът е претендентът и за Нова […]

По-рано през декември стана ясно, че United Media е на финала на преговорите за купуването на Нова Броудкастинг Груп

Флагманът на Делян ПеевскивестникТелеграф“ – се продава. Съобщение за предстоящата сделка публикува Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе по бъдещата концентрация, съобщи Оffnews.bg.

Купувачът е претендентът и за Нова ТВ и групата сайтове, радиа и телевизии в медийната група на братя Домусчиеви, а именно „Юнайтед Медия“ С.а.р.л. (United Media S.a.r.l.).

Основаната през 2000 г. от сръбския бизнесмен Драган Шолак United Media е собственикът на БТК у нас, присъства във всички държави от бивша Югославия и наскоро придоби гръцкия оператор Forthnet.

КЗК информира на 18 декември за постъпилото уведомление за намерението за придобиване на едноличен контрол върху „Вестник Телеграф” ЕООД и съвместен контрол върху „Издателска къща Борба“ АД (сега съвместно контролирано от „Вестник Телеграф“ ЕООД и физическо лице).

Вестник Телеграф“ ЕООД притежава вестниците „Монитор“, „Телеграф„, „Меридиан Мач“, „Политика“ и агенция „Монитор“.

По-рано през декември стана ясно, че United Media е на финала на преговорите за купуването на Нова Броудкастинг Груп, която включва телевизионните канали Нова телевизия, KinoNova, Nova Sport, Diema, Diema Family, Канал 3, The Voice, Magic TV, радиата „Витоша“, „Веселина“ и Magic FM списание „Ева“, групата сайтове на „Нетинфо“ и др.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук