Дончев: 2021 г. ще е комбинация между криза и възможност. Колкото по-рано са изборите, по-добре
Криза е думата на 2020 г. според вицепремиера Томислав Дончев. Финалният отговорен за една криза фактически са управляващите, каза той в предаването на „Дарик“ – „Годината“. Никой не е подготвен за тази криза, коментира Дончев. Неведнъж е била повдигана темата за реформи в здравеопазването. Например осигуряването на повече легла. В един момент този, изглеждащ като […]

Криза е думата на 2020 г. според вицепремиера Томислав Дончев. Финалният отговорен за една криза фактически са управляващите, каза той в предаването на „Дарик“ – „Годината“.

Никой не е подготвен за тази криза, коментира Дончев. Неведнъж е била повдигана темата за реформи в здравеопазването. Например осигуряването на повече легла. В един момент този, изглеждащ като справедлив укор, сега изглежда безпредметен.

Въпросите в тази ситуация не предполагат прости отговори, каза още вицепремиерът.

В България до момента подобен тип мерки за съхраняване на заетост се появат за първи път. Няма как такова решение да бъде безпогрешно от първия път, коментира Томислав Дончев във връзка с обявените социални мерки.

В ситуация, в която имаме такава висока заболеваемост и смъртност, решаващо трябва да е мнението на лекарите и здравните власти, по думите на вицепремиера.

Предвид факта, че вече има произведени ваксини и те всеки момент ще дойдат в България, аз си мисля, че политиците не са приоритетни у нас за имунизация. Когато ми дойде редът да се ваксинирам, спрямо плана на Оперативния щаб, ще го направя, каза Томислав Дончев.

Според него 2021 година ще бъде комбинация между криза и възможност.

Колкото по-рано са изборите, толкова по-добре, коментира още Томислав Дончев.

По думите му Европейският съюз не е конструиран да управлява кризи, но досега винаги е успявал да се справи – и с банковата, и с бежанската и с тази криза, която се случва в момента.

Възможност е думата за 2021 година, според Томислав Дончев.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук