Фирма дари „Ремдесивир“ за 80 000 лева на две болници в Русе
„Булмаркет ДМ“ дари по 250 флакона Ремдесивир на две болници в Русе „Булмаркет ДМ“ дари по 250 флакона Ремдесивир на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ и Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Лекарството ще послужи за лечение на нуждаещите се болни с COVID-19. В тези тежки времена много от хората се обединяват и помагат на лечебните заведения. Всяка […]

„Булмаркет ДМ“ дари по 250 флакона Ремдесивир на две болници в Русе

Булмаркет ДМ“ дари по 250 флакона Ремдесивир на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ и Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Лекарството ще послужи за лечение на нуждаещите се болни с COVID-19.

В тези тежки времена много от хората се обединяват и помагат на лечебните заведения. Всяка обществено ангажирана фирма се опитва да бъде в полза на хората и да даде своя принос в опазването на здравето, заявяват от УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ. Досега в двете лечебни заведения са получени най-разнообразни дарения – от респиратори до чорапи за медиците.

От „Булмаркет ДМ“ решават да помогнат с медикаменти. Първоначално се свързват с ръководството на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ и споделят идеята да помогнат със закупуване на лекарството с доказан ефект за лечение на пациенти с COVID-19. Сумата, отделена за това дарение е почти 80 000 лв.

По предложение на управителя на Лечебни заведения „МЕДИКА“ – доц. д-р Кирил Панайотов, не цялото количество от лекарството остава за „МЕДИКА“, каквато е била първоначалната идея на дарителя, а се разпределя между двете болници.

Дарителството е осъзнат и доброволен акт на съпричастност и стремеж за подобряване живота на другите. Безкористното действие, преди всичко се ръководи от личната преценка и избор на дарителя на кого и как да помогне. Всеки има различни възможности, но всяко добро е достойно за уважение.

От УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ и СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков“ сърдечно благодарят на фирмата, направила голямото дарение и пожелават здраве на всички русенци.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук