Правителството на Швеция обяви най-строгите досега мерки заради втората вълна от пандемията
Шведското правителство въведе днес най-строгите досега мерки с цел да бъде овладяна втората вълна на пандемията от коронавируса, предават Ройтерс и БТА. Ограниченията включват затваряне до 24 януари на фитнес залите, басейните, библиотеките, както и препоръка да се носят маски в обществения транспорт във върховите часове, каза премиерът Стефан Льовен. „Тази година Коледа ще бъде […]

Шведското правителство въведе днес най-строгите досега мерки с цел да бъде овладяна втората вълна на пандемията от коронавируса, предават Ройтерс и БТА.

Ограниченията включват затваряне до 24 януари на фитнес залите, басейните, библиотеките, както и препоръка да се носят маски в обществения транспорт във върховите часове, каза премиерът Стефан Льовен.

„Тази година Коледа ще бъде необичайна. Положението остава сериозно и затова правителството предприема нови мерки за предотвратяване на разпространението на инфекцията“, посочи премиерът, цитиран от ТАСС.

Максимално допустимият брой хора в една компания в ресторант се намалява от 8 до 4. От 24 декември продажбата на алкохол ще е забранена не от 22 ч., а от 20 ч. Въвежда се и таван за брой на клиенти в магазините и търговските центрове.

По-рано стана ясно, че страната регистрира рекордните над 9600 нови случая на коронавирус през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Националната здравна агенция съобщи днес за 9654 регистрирани новозаразени.

Досегашният рекорд от 8881 потвърдени случая бе регистриран едва вчера.

100 човека с КОВИД-19 са починали в Швеция за изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в страната, свързани с причиняваното от новия коронавирус заболяване, доближава 8 хиляди (7993).

Нестандартната стратегия на Швеция в борбата с коронавируса, без редица задължителни мерки, я постави в центъра на глобалното внимание, отбелязва Ройтерс.

Смъртните случаи на глава от населението в страната са няколко пъти повече отколкото в скандинавските й съседи, но по-малко в сравнение с някои европейски държави, които въведоха общонационална карантина.

Вчера крал Карл Шестнайсети Густав заяви, че Швеция се е провалила в отговора си на коронавируса.

„Мисля, че се провалихме. Голям брой хора умряха и това е ужасно“, казва той в откъс от документален филм за шведското кралско семейство, излъчен по телевизията вчера.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук