Карадайъ: COVID-19 ни показа, че не сме готови за кризите, недоволството на хората е нормално
Ние сме в криза. COVID-19 ни показа, че не сме готови за кризите – политическа, икономическа, здравна, социална и т.н. Недоволството на хората е нормално. От друга страна имаше хора, които се опитваха да яхнат справедливото недоволство на хората, с краен радикален национализъм. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в предаването „Панорама“ по БНТ.  […]

Ние сме в криза. COVID-19 ни показа, че не сме готови за кризите – политическа, икономическа, здравна, социална и т.н. Недоволството на хората е нормално. От друга страна имаше хора, които се опитваха да яхнат справедливото недоволство на хората, с краен радикален национализъм. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в предаването „Панорама“ по БНТ. 

Миналата събота той бе преизбран за председател на Движението за права и свободи.

„Още през 1991 година г-н Доган показа какъв трябва да е пътят на страната към ЕС и НАТО. Преди 11 години той предупреди българския народ. Ние не спираме да повтаряме нашите приоритети – чист въздух, зелена енергия и развито общество. Точно от това има нужда нашата родина от ускорено икономическо развитие. Когато има проблеми, ние търсим работещи решения“, подчерта Карадайъ.

„Позицията на турския президент г-н Реджеп Ердоган за нас е изключително позитивна. Фактът, че той спомена името на Бойко Борисов, има значение. Те са в добри взаимоотношения“, отбеляза председателят на ДПС.

На въпрос с кого евентуално биха управлявали след изборите, председателят на ДПС заяви: „Посланията ни ще са насочени към всички български граждани, които чуят нашите послания и приоритети, нашата програма за ускорено, догонващо развитие. Много е рано за прогнози. Нека минат изборите, да се види кой колко ябълки има в кошницата, да се видят приоритетите и след това ще излезем пред българските граждани“, призова Карадайъ.

По думите му протестите се делят на две групи хора – такива които искат да се възползват и спонтанни, които са недоволни от управлението. Хората, които се опитват да яхнат протестите, са едни и същи политически субекти, които са нереализирани политици. С анти ДПС кампания унищожиха автентичното дясно в България, предупреди той.

По повод събитията на парк „Росенец“ той заяви: „Или тези, които се опитваха да стигнат до скалите, не са били прави през юли, или сега – това са фактите. Недоволните могат да се обърнат към властите, а не към хората. Това са познати модели от миналия век“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук