Изписват 92-годишен пациент, преборил коронавируса
Изписват 92-годишния Петър Ников, постъпил в УМБАЛ „Света Анна“ преди 10 дни в много тежко състояние с COVID инфекция Лекуващата му лекарка е д-р Дафина Колева, която е кардиолог, разкрива БНТ. „Петър постъпи преди 10 дни с прояви на тежка дихателна недостатъчност. Както повечето пациенти в напреднала възраст, той също е със съвкупност от придружаващи […]

Изписват 92-годишния Петър Ников, постъпил в УМБАЛ „Света Анна“ преди 10 дни в много тежко състояние с COVID инфекция

Лекуващата му лекарка е д-р Дафина Колева, която е кардиолог, разкрива БНТ.

„Петър постъпи преди 10 дни с прояви на тежка дихателна недостатъчност. Както повечето пациенти в напреднала възраст, той също е със съвкупност от придружаващи заболявания, които допълнително усложняват терапията. Слава богу при него нещата потръгнаха добре“, разказа д-р Колева.

От 4 дни той не се нуждае от подаване на кислород. Провеждат се рехабилитационни курсове, защото по-възрастните пациенти имат тенденция към залежаване, особено след преболедуване на една тежка вирусна инфекция, допълни д-р Колева.

„За нас никак не е лесно да се превърнем от кардиолози в пулмолози, но се справяме доста добре. Цялата клиника по вътрешни болести на всички етажи е превърната в COVID отделение, както клиниката по хирургия. Така че в болница „Света Анна“ имаме много легла“, заяви д-р Рада Прокопова – също кардиолог и началник на COVID отделението.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук