Димитър Николов: Валентин Касабов беше личност с ярък характер
Валентин Касабов беше личност с ярък характер. Това се казва в съболезнователен адрес на кмета Димитър Николов към семейството, близките и приятелите на народния представител и бивш общински съветник в Бургас Валентин Касабов. „Скъпи опечалени, с дълбоко прискърбие отправям към вас своите съболезнования по повод кончината на Валентин Касабов. Огромна е загубата за всички нас, […]

Валентин Касабов беше личност с ярък характер. Това се казва в съболезнователен адрес на кмета Димитър Николов към семейството, близките и приятелите на народния представител и бивш общински съветник в Бургас Валентин Касабов.

„Скъпи опечалени, с дълбоко прискърбие отправям към вас своите съболезнования по повод кончината на Валентин Касабов. Огромна е загубата за всички нас, защото си отиде една ярка личност, човек с изключително чувство за справедливост, с кауза и мисия. Той ще остане в паметта ни като човек с голямо сърце, отстояващ своите принципи и идеали. Празнотата от неговата загуба не може да бъде запълнена, защото той беше личност с ярък характер“, заяви Димитър Николов. Той определи Валентин Касабов като човек с активна гражданска позиция, журналист, важна част от демократичните процеси в Бургас.

„С работата си като журналист, общински съветник в Бургас и народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание той винаги поставяше на преден план интересите на града ни и страната. Защото милееше за Бургас и обичаше България. Поклон пред паметта му!“, се посочва още в съболезнователния адрес.

Валентин Касабов е от ярките и изявени личности на Бургас. Роден е на 6 февруари 1958 година. Потомък е на знатни българи. По майчина линия е правнук на поп Стамат Стаматов от Малко Търново, който е комитетски ковчежник на Васил Левски.

Дядото на Валентин Касабов е легендарният полковник Добри Касабов, който записва името в историята си като прави легендарния пробив в Унгарските Алпи през зимата на 1945 година срещу частите на ген. Джордж Патън. Носител е на пълководнически орден за храброст „Св. Александър Невски“.

Валентин Касабов работи от 1987 година като журналист за регионални и национални медии. През 1990 година в Бургас основава първия опозиционен вестник „Бряг“, в който е главен редактор.

Журналистическата му кариера продължава като зам.-главен редактор на най-големия всекидневник в региона „Черно море юг“ за периода 1993 – 1997 г.

След това продължава работата си като телевизионен водещ и автор на публицистичното предаване „Паралакс“ в ТВ СКАТ.

В зората на демократичните промени Касабов е сред основателите на първото опозиционно движение в Бургас – Клуб „19 ноември“, което става ядрото на бъдещата структура на СДС в града през 1989 година. През 1999 г. става основател на първата структура на Движение „Гергьовден“ в Бургас. Валентин Касабов е избиран за общински съветник в Бургас през три мандата: 1999 – 2003 г., 2007 – 2011 г. и 2011 – 2015 г.

Народен представител е в 43-то и 44-то Народно събрание.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук