774 журналисти акредитирани за годишната видеопресконференция на Путин днес
Днес руският президент Владимир Путин ще даде ежегодната си пресконференция в условията на коронавирусната пандемия. Тя ще протече чрез видеконферентна връзка, а в нея ще бъдат вплетени и елементи на пряката линия с цел държавният глава да отговори на въпроси на руски граждани, предаде ТАСС. Путин ще бъде в резиденцията си в Ново Огарьово, където […]

Днес руският президент Владимир Путин ще даде ежегодната си пресконференция в условията на коронавирусната пандемия. Тя ще протече чрез видеконферентна връзка, а в нея ще бъдат вплетени и елементи на пряката линия с цел държавният глава да отговори на въпроси на руски граждани, предаде ТАСС.

Путин ще бъде в резиденцията си в Ново Огарьово, където ще приема всичките задавани му журналистически въпроси и ще отговаря на тях. Що се касае до въпросите на руските граждани, те се приемат от доброволци с помощта на специален сайт и приложение на мобилните устройства. Руснаците могат да отправят въпроси към президента и чрез видеоклипове.

За пресконференцията са акредитирани 774 журналисти. Пресконференцията започва по обед и ще бъде излъчвана директно по редица руски телевизии. Ще има превод и на английски, френски и на немски език.

Путин се среща с журналисти във формат на ежегодна пресконференция от 2001 г. За четирите години, когато той беше премиер, форматът бе преустановен. През 2012 г., когато бе преизбран за президент, той възобнови традицията на ежегодната пресконференция.

Най-кратката пресконференция на Путин беше първата му от 2001 г., която продължи 1 час и 35 минути. Най-дългата беше тази от 2008 г., която продължи 4 часа и 40 минути. Миналата година Путин общува с журналистите в продължение на 4 часа и 18 минути, като отговори на 57 въпроса на руски медии.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук