Четири партии със сигурно място в следващия парламент
Четири партии ще намерят сигурно място в следващия парламент. Това показва проучване на „Екзакта Рисърч Груп” Първите две позиции са за ГЕРБ и БСП. Третото място е за партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ”, която събира подкрепата на 9% от анкетираните. Сигурно място в 45-ото Народно събрание има и ДПС с одобрение от […]

Четири партии ще намерят сигурно място в следващия парламент. Това показва проучване на „Екзакта Рисърч Груп”

Първите две позиции са за ГЕРБ и БСП. Третото място е за партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ”, която събира подкрепата на 9% от анкетираните. Сигурно място в 45-ото Народно събрание има и ДПС с одобрение от 5,4%, пише NOVA.

Близо до бариерата, но под 4-процентовия праг, остава сегашният коалиционен партньор във властта. „Обединени патриоти” събира гласовете на 3,5% от участниците в проучването. На по-предна позиция застава „Демократична България”, на която, според „Екзакта”, не достига само една десета от процента, за да има депутатски банки.

При личностите – най-голямо одобрение получава президентът Румен Радев с подкрепа от над 50%. На второ място в класацията е премиерът Бойко Борисов. През декември той е одобряван от 31,6%. На трета позиция застават председателят на парламента Цвета Караянчева и главният прокурор Иван Гешев. Двамата събират подкрепата на 22,3% от участниците в анкетата.

Националното изследване на „Екзакта Рисърч Груп” е проведено в периода 5 – 12 декември 2020 г. На квотен принцип (по пол, възраст и тип населено място) са подбрани и интервюирани „лице в лице” 1025 пълнолетни българи в 70 населени места на страната.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук