Съпругата на Макрон е с отрицателен тест за Ковид
Съпругата на френския президент Брижит Макрон е с отрицателен резултат на теста за коронавирус, предаде Ройтерс, позовавайки се на екипа й. След като днес бе съобщено, че френският президент Еманюел Макрон е с положителен тест за КОВИД-19, започна проследяване и проверка на здравословното състояние на европейските лидери, с които той се е срещал в последните […]

Съпругата на френския президент Брижит Макрон е с отрицателен резултат на теста за коронавирус, предаде Ройтерс, позовавайки се на екипа й. След като днес бе съобщено, че френският президент Еманюел Макрон е с положителен тест за КОВИД-19, започна проследяване и проверка на здравословното състояние на европейските лидери, с които той се е срещал в последните дни.

Макрон, който се изолира за седем дни, продължава да работи. Днес той участва във видеоконференция за хуманитарната помощ за чужбина.

Макар че няма никакви симптоми в самоизолация от днес е и френският премиер Жан Кастекс, който е общувал с Макрон, предаде Франс прес. Като предпазна мярка, имайки предвид, че са общували с Макрон, на карантина се подложиха няколко европейски ръководители – председателят на Съвета на Европа Шарл Мишел, белгийският премиер Александър де Кроо, португалският премиер Антониу Коща, испанският министър-председател Педро Санчес, който е с негативен тест, и шефът на люксембургското правителство Ксавие Бетел.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук