Разследващи тройното убийство във Варна: Не сме сигурни кой е убиецът
„Все още няма отговор защо в апартамента е имало толкова много оръжия и на кого са те“, каза прокурор Конов Експертизите за кошмара с три трупа във Варна потвърдиха версията за двойно убийство и самоубийство. Това съобщи днес окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, предава dir.bg „Извършена е съдебно-медицинската експертиза. От аутопсията е установена причината […]

„Все още няма отговор защо в апартамента е имало толкова много оръжия и на кого са те“, каза прокурор Конов

Експертизите за кошмара с три трупа във Варна потвърдиха версията за двойно убийство и самоубийство. Това съобщи днес окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, предава dir.bg

„Извършена е съдебно-медицинската експертиза. От аутопсията е установена причината за смъртта на всеки един от убитите. Установени са всички лица, които са участвали в тази трагедия. Няма лица, които да са напуснали жилището и да не са установени“, обясни той.

„Към настоящият момент не мога да заявя категорично, че Димитър Големанов е убиецът. Чакаме балистичната експертиза, за да установим и оръжието. Все още няма отговор на въпросът защо в апартамента е имало толкова много оръжия и на кого са те. Иззет е биологичен материал от оръжията, извършва се и експертиза по метода на ДНК профилирането. На база на свидетелските показания основният мотив за убийството и самоубийството се очертава ревността. Разследването продължава и не мога да се ангажирам с категоричност“, коментира още Красимир Конов.

Припомняме, че Димитър Големанов – бивш рейнджър, застреля доскорошната си приятелка и друг мъж в апартамент във Варна, след което се самоуби.

40-годишният Големанов имал успешни бизнеси и заведение на крайбрежната алея във Варна. С покойната вече Диляна, на 23 години, имали 2-годишна връзка – бурна и обсебваща, както я описват техни близки. Третата жертва е 41-годишен кипърец с шведско гражданство, когото Големанов запознал с Диляна.

При огледа в апартамента е намерен автомат, два газови пистолета, преправени на бойни, и един боен пистолет със заличени номера, както и множество боеприпаси.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук