Радосвет Радев: Бизнесът не разчита на мерките на правителството и се спасява сам
В периода на COVID кризата българският бизнес е дал на държавата 400 млн. лв. по мярката „60 на 40“, а е получил 225 млн. ликвидна подкрепа Това коментира в „Лице в лице“ председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев. Той направи сравнение с финансовата криза от 2010 г., когато, по думите му, бизнесът е бил […]

В периода на COVID кризата българският бизнес е дал на държавата 400 млн. лв. по мярката „60 на 40“, а е получил 225 млн. ликвидна подкрепа

Това коментира в „Лице в лице“ председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Той направи сравнение с финансовата криза от 2010 г., когато, по думите му, бизнесът е бил много по-оптимистично настроен, отколкото сега.

Що се отнася до серията мерки, които предлага правителството, Радев ги определи като „оперетни“: „Болката е пренебрежението, че българският бизнес е някакъв инфантилен субект, неуспяващ да разчете всички тези неща – огромна грешка. Българският бизнес е живо същество, дава си сметка, че в момента нищо не получава от държавата, няма подкрепа“.

Поради тази причина, добавя председателят на БСК, всеки бизнес предпочита да се справя с кризата индивидуално без да чака подпомагане от държавата.

И още – в момента държавите в ЕС се борят за своята конкурентоспособност, докато в България тази конкурентоспособност се унищожава, каза Радев.

По негови наблюдения един от районите, където има най-много фалити, е Габрово.

Междувременно индустриите, които печелят в кризата, са фокусираните в ИТ технологиите, както и куриерските услуги.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук