Проф. Ангелов призна: Лично премиерът ми нареди да се погрижим за лидера на „Боец“ и съпругата му
След намеса на премиера Бойко Борисов се е стигнало да пращането на две линейки за лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му във Видин. Двамата болни от коронавирус бяха транспортирани от местната болница до София и хоспитализирани, съответно той – във ВМА, а тя – в Правителствена болница. Това разкри в отговор на въпрос […]

След намеса на премиера Бойко Борисов се е стигнало да пращането на две линейки за лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му във Видин. Двамата болни от коронавирус бяха транспортирани от местната болница до София и хоспитализирани, съответно той – във ВМА, а тя – в Правителствена болница.

Това разкри в отговор на въпрос здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг в Министерския съвет за ситуацията с коронавируса.

Думите ми са потвържедине на информацията на Епицентър.бг от вчера, че лично Борисов е наредил да бъдат изпратени две линейки за ВИП-семейството, да бъдат намерени за тях легла във Военна болница и в клиника „Лозенец“, като бъде направено всичко възможно да бъдат лекувани по най-добрия начин, за което премиерът щял да държи отговорен здравния министър. 

Проф. Ангелов разкри детайли на ВИП-ходатайството – в случая с Георгиев, който е сред организаторите на протестите срещу правителството, лично Душана Здравкова е ходатайствала пред Бойко Борисов.

Здравкова бе един от основателите на ГЕРБ и неин евродепутат, след което си тръгна със скандал от гражданското сдружение и се дръпна от партията.

Също като Георгиев, преди три месеца Душана Здравкова беше в първите редици на протестите на жълтите павета срещу властта. Тогава тя обвиняваше Бойко Борисов, че се опитва да тупа топката, държи се недостойно и не подава оставка. Бившата съдийка призна по БНР: „Aз cъм вcякa вeчeр нa прoтecтитe“.

Сега обаче тя се обадила на Борисов, за да търси връзки за хоспитализацията на съратника си от БОЕЦ.

Именно след разговора с нея министър-председателят разпоредил на здравния министър Костадин Ангелов да провери дали има проблем с лечението на Георгиев и жена му във видинската болница и дали има нужда от транспортирането на двамата в други лечебни заведения.

„Подходът към българските пациенти не е избирателен. На вас може да ви се струва странно, което се случва, но имаше много обаждания, включително и от лекари, вкл. и от колеги директори на лечебни заведения, които казаха, че има проблем във видинската болница, и конкретно тези двама пациенти не могат да обслужени“, изрази учудване от въпроса за Георгиев здравният министър.

„Да, премиерът ни се обади, на него се е обадила Душана Здравкова, и премиерът каза да проверим каква е ситуация и направи всичко необходимо. Ние не пращаме линейки само за тези пациенти. Ние не търсим известност, не търсим медийна сензация. Единият пациент беше с ниска сатурация и проблеми с дишането, а другият е с трансплантиран бъбрек, за което има нужда от специализирани грижи. Не сме били водени от медийни желания за сензация“, обясни още Костадин Ангелов.

Здравният министър не отговори на въпроса кои са останалите български граждани, за които по подобен начин се изпращат линейки, привилегировани сред останалите, които след ходатайство са били настанявани в престижни болници в столицата.

В същото време хоспитализираният във ВМА лидер на БОЕЦ продължи от реанимацията да сипе заканителни постове във Фейсбук. Епицентър. бг вече писа, че баш-боецът искал да леглото му да дойде лично ген. Мутафчийски, сякаш забравил, че преди месеци подаде иск в съда срещу него заради думите му, че българите яко ще мрат от коронавируса.

Реакцията на ВИП-пациента възмути много от хората на фона на умиращи в линейки и на столове пред входа на болниците.

В същото време  лидерът на Боец написа на 12 декември: „Буда, молете се заедно с останалите изроди да не се случи нещо с Мариелка, защото тогава ще дойда за вас и ще ви затрия“.

Припомняме, че Георги Георгиев от 2009-а е фанатизиран симпатизант на ГЕРБ и лично на Борисов. Бил е кандидат-депутат от ГЕРБ и един от основните активисти на партията във Видиско. Срещал се е често с Борисов и му се е клел във вярност. След негов донос срещу местни активисти на ГЕРБ във Видин го изключват от партията, уличавайки го в интриганство и злоупотреба с партийни средства. Тогава той се обръща от доскорошните си съидейници и става яростен противник на властта и на Борисов.

„Бойко, този ли те уплаши? Явно се лекуват протестърите във ВИП болници! Браво!“, написа във Фейсбук с безкрайно възмущение от факта, че цялата държава е впрегната да спасява живота на авера на Цветан Василев, легендарният активист на ГЕРБ Стоян Славов, който е сред най-верните хора на партията на Борисов.

„А какво ще кажат простосмъртните?! Те май са само гласоподаватели. Защо не се действаше така бързо за оперния певец Камен Чанев, който разнасяше славата на България по света?“, сподели още Стоян Славов.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук