Полиция ще се намесва при струпвания пред магазините
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви на брифинг, че при неспазване на противоепидемичните мерки в големите хранителни и нехранителни търговски вериги ще има санкции както за търговските обекти, така и за клиентите Лъчезар Борисов и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев днес, по нареждане на премиера Бойко Борисов, са имали среща с представители на веригите, […]

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви на брифинг, че при неспазване на противоепидемичните мерки в големите хранителни и нехранителни търговски вериги ще има санкции както за търговските обекти, така и за клиентите

Лъчезар Борисов и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев днес, по нареждане на премиера Бойко Борисов, са имали среща с представители на веригите, като целта е била да се гарантира безопасното пазаруване във връзка с предстоящите празници, предава БТА.
Екипи от представители на МВР, пожарната, РЗИ, Комисията за защита на потребителите и Агенцията по безопасност на храните ще контролират спазването на противоепидемичните правила в търговските обекти и ще помагат за ограничаване на струпването на хора, каза Кунчев.

Икономическият министър изтъкна, че търговските обекти са декларирали, че ще продължат да спазват мерките, голяма част от тях са реорганизирали дейността – има повече дезинфектанти, правят се проверки на входовете, а някои от веригите са с удължено работното време, други са назначили повече охрана.

Министърът съобщи, че със социалното министерство вече е обсъдена възможността на търговски вериги, които изпитват недостиг кадри за охраната или персонал, да им се осигурят хора през бюрата по труда. От бранша са поискали да има и „бърза писта“ за ваксиниране на хората на първа линия в тези магазини, което също се обмисля.

Представителите на търговските вериги декларираха, че стриктно ще спазват мерките и призоваха хората да бъдат отговорни. От там допълниха, че по-силно полицейско присъствие би дисциплинирало поведението на хората по опашките преди празниците.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук