Парламентът одобри заема от ЕС, първият транш идва през януари
Парите щели да отидат за поредните антикризисни мерки Без дебат парламентът ратифицира споразумението за заем между България и Европейския съюз, с което страната ни ще получи средства в размер на 511 млн. евро, предаде репортер на БГНЕС. Парите ще отидат за поредните антикризисни мерки, целящи преодоляване на икономическите и социалните последици от COVID-кризата и по-конкретно […]

Парите щели да отидат за поредните антикризисни мерки

Без дебат парламентът ратифицира споразумението за заем между България и Европейския съюз, с което страната ни ще получи средства в размер на 511 млн. евро, предаде репортер на БГНЕС.

Парите ще отидат за поредните антикризисни мерки, целящи преодоляване на икономическите и социалните последици от COVID-кризата и по-конкретно в помощ за работниците и самостоятелно заетите лица.

Парите в размер на над 1 млрд. лв. са по европейския инструмент за временна подкрепа SURE. Първата част от тях ще дойде още през януари догодина, когато ще изтеглим първия транш от 250 млн. евро.

Максималният срок до падежа на заема ще е 15 години.

Очаква се средномесечно между 4500 и 5000 работодатели да бъдат подкрепени за запазване на около 140 000 работници и служители. /БГНЕС

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук