Отварят ресторантите към хотелите, но с вечерен час
Ресторантите остават затворени, но с едно изключение – тези към хотелите ще могат да отворят на 21 декември. Това стана ясно на днешния брифинг на НОЩ и здравното министерство. Има обаче определени условия – организирането на закуската, обяда и вечерята трябва да става по график на две или три смени, като се запълва не повече […]

Ресторантите остават затворени, но с едно изключение – тези към хотелите ще могат да отворят на 21 декември.

Това стана ясно на днешния брифинг на НОЩ и здравното министерство. Има обаче определени условия – организирането на закуската, обяда и вечерята трябва да става по график на две или три смени, като се запълва не повече от половината от капацитета на ресторанта. Въвежда се и вечерен час за тези заведения – 22 часа. Надеждата на властите е, че така пък ще се ограничат тайните сбирки и партита, на които се събират много хора, пише вестник Дума.

В момента се обсъжда разхлабване на мерките и за малките спортисти от индивидуалните спортове, за да се върнат те отново в залите, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

14-дневната заболеваемост поставя България на 14-о място в ЕС. По отношение на смъртността – тя е 21.4 на 100 000, което ни отрежда второ място след Словения, обяви от своя страна главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му има много плаха благоприятна тенденция.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук