Около 15% от учителите биха се ваксинирали срещу COVID-19
Под 15 процента от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Много повече – 44 %, не биха си поставили ваксина Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро. В столичното 18-то училище […]

Под 15 процента от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Много повече – 44 %, не биха си поставили ваксина

Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро.

В столичното 18-то училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите, предава БНТ.

Величка Стойчева, директор на 18 СУ: Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да.

Сигурността в пряката работа с учениците – това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева. Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите.

Анонимна анкета на Синдикат „Образование“ сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много.

Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук