Меркел: Разговарях за пореден път с Борисов за блокадата на Скопие, надявам се скоро да има решение
Германският канцлер Ангела Меркел казва, че е разговаряла с българския премиер Бойко Борисов относно блокирането на Република Северна Македония (РСМ), предава „Макфакс“, цитирана от „Фокус“. В отговор на парламентарен въпрос в Бундестага Меркел изрази надежда за преодоляване на българската блокада в близко бъдеще, предава Deutsche Welle. Германският канцлер беше критикуванa вчера в Бундестага от депутата […]

Германският канцлер Ангела Меркел казва, че е разговаряла с българския премиер Бойко Борисов относно блокирането на Република Северна Македония (РСМ), предава „Макфакс“, цитирана от „Фокус“.

В отговор на парламентарен въпрос в Бундестага Меркел изрази надежда за преодоляване на българската блокада в близко бъдеще, предава Deutsche Welle.

Германският канцлер беше критикуванa вчера в Бундестага от депутата от ХДС Гюнтер Крихбаум във връзка с неуспеха на германското председателство на ЕС да започне преговори за присъединяване със Северна Македония до края на годината, както беше обещано.

Крихбаум оцени, че обществеността отново е станала свидетел на злоупотреба с правата на страните членки в ЕС, явно визирайки позицията на София относно преговорите със Скопие.

Той попита Меркел как тя оценява шансовете за преодоляване на блокадата на България в близко бъдеще, на което тя отговори накратко: „Говорих за пореден път с българския премиер Бойко Борисов и се надявам тези въпроси да бъдат преодолени в близко бъдеще“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук