Как ще учат децата след Нова година?
1000 семейства са поискали децата им да останат на дистанционно обучение Детските градини и ясли ще бъдат отворени от понеделник, 4 януари. В клас от тази дата ще се върнат и малките ученици – от 1. до 4. клас. Учениците от 5. до 12. клас обаче ще учат поне още една седмица електронно, разкрива bTV […]

1000 семейства са поискали децата им да останат на дистанционно обучение

Детските градини и ясли ще бъдат отворени от понеделник, 4 януари. В клас от тази дата ще се върнат и малките ученици – от 1. до 4. клас. Учениците от 5. до 12. клас обаче ще учат поне още една седмица електронно, разкрива bTV

Децата в началния курс от 4 януари се връщат в класните стаи при непроменени мерки срещу разпространението на заразата в училищата.

Учениците от 1. до 4. клас могат да стоят в часовете без маски, но по коридорите, библиотеките и санитарните възли трябва задължително да ги носят.

От началото на годината 1000 родители са избрали децата им да учат от вкъщи, независимо дали училището преминава в присъствено или онлайн обучение.

Николай Хамов има 3 деца – две ученички и едно дете в детска градина. Категоричен е, че през януари няма да ги пусне нито на училище, нито на градина.

„Не очакваме случаите да са спаднали достатъчно до 4 януари, така че да бъде безопасно. Може да се каже, че прекарват повече време с учениците си в неформална среда, отколкото в училище“, казва Николай.

Преподавателите споделят, че смесеното онлайн и присъствено обучение се получава трудно. Не винаги е възможно групата от вкъщи да участва в занятията в клас, а често учителите водят допълнителни часове пред компютъра след приключването на тези пред бялата дъска.

„Във всеки випуск от началните класове е направена група, която се обучава във време, което е възможно на преподавателя. Нещата са много различни, когато подготвяш своя материал. Когато той е в такава хибридна форма – той категорично не може да бъде нито урок за електронно обучение, нито такъв за в клас“, обясни Данчо Калапиш, директор на 107 основно училище „Хан Крум.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук