Как ще спазват мерките големите вериги магазини? (НА ЖИВО)
Екипи на МВР ще помагат на големите търговски вериги за спазване на противоепидемичните мерки. Освен магазините, клиентите също ще бъдат глобявани за неспазване на противоепидемичните мерки. Това стана ясно след 2 срещи в Министерството на икономиката с представители на големите търговски вериги. „Абсолютно всички поеха ангажимент за спазването на мерките. Голяма част от веригите са […]

Екипи на МВР ще помагат на големите търговски вериги за спазване на противоепидемичните мерки. Освен магазините, клиентите също ще бъдат глобявани за неспазване на противоепидемичните мерки. Това стана ясно след 2 срещи в Министерството на икономиката с представители на големите търговски вериги.

„Абсолютно всички поеха ангажимент за спазването на мерките. Голяма част от веригите са реорганизирали своята дейност. Освен това някои магазини са удължили работното си време. Има назначена и повечето охрана”, обясни министър Лъчезар Борисов.

За да няма струпване на опашките пред магазините, ще помагат от МВР. Ще има дежурни полицейски екипи, които ще обикалят и при сигнал ще реагират.

Освен търговците, глоби ще отнасят и недобросъвестните клиенти.

„Очакваше се и помощ от Министерството на труда. Говорих за недостига на работници с министър Сачева, такава работна ръка да се осигури през Бюрата по труда”, обясни министър Борисов.

От търговските вериги са поискали от държавата „бърза писта” за ваксиниране на хората, които работят в тези магазини, като хора на първа линия.

Сутринта пък на брифинга на Националния оперативен щаб бяха отправени сериозни предупреждения за спазване на противоепидемичните мерки.

Здравните власти се заканиха да затварят цели вериги, ако не се осигури дистанция между клиентите и спазване на противоепидемичните мерки.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук