ЕК съобщи, че ваксинацията срещу Ковид в ЕС започва на 27-29 декември
Европейската комисия съобщи, че ваксинацията срещу ковид в ЕС ще започне на 27-29 декември. Говорител на комисията отбеляза, че спазването на тези дати зависи от очакваното положително решение на европейската агенция по лекарствата за първата ваксина. Той поясни, че доставките на ваксината се предвижда да започнат на 26 декември. На 21 декември се очаква положителното […]

Европейската комисия съобщи, че ваксинацията срещу ковид в ЕС ще започне на 27-29 декември. Говорител на комисията отбеляза, че спазването на тези дати зависи от очакваното положително решение на европейската агенция по лекарствата за първата ваксина.

Той поясни, че доставките на ваксината се предвижда да започнат на 26 декември. На 21 декември се очаква положителното становище на лекарствената агенция, а ЕК вчера уточни, че след това ще има нужда от два дни, за да съгласува с държавите от ЕС намерението си веднага да издаде разрешение за пазарен достъп на ваксината.

Комисията днес съобщи също, че е приключила предварителните преговори за сключване на споразумение за доставка на ваксини с производителя „Нова вакс“. Подготвяното предварително споразумение предвижда възможности за доставка на 200 милиона дози ваксина. Досега ЕК договори доставката на над два милиарда дози от различни ваксини срещу ковид до края на следващата година.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук