Душана Здравкова: Аз писах съобщение на Борисов с молба за адекватно поведение към Георги и съпругата му
Тъй като името ми беше споменато от министър Ангелов на днешната пресконференция по повод лечението на Георги Георгиев /от „Боец„/ и неговата съпруга, съм длъжна, заради него най-вече, да кажа следното: Да, в критичната неделя писах съобщение на Б.Борисов с молба да се вземат мерки за адекватно поведение към двама високо рискови пациенти след скорошна […]

Тъй като името ми беше споменато от министър Ангелов на днешната пресконференция по повод лечението на Георги Георгиев /от „Боец„/ и неговата съпруга, съм длъжна, заради него най-вече, да кажа следното:

Да, в критичната неделя писах съобщение на Б.Борисов с молба да се вземат мерки за адекватно поведение към двама високо рискови пациенти след скорошна и много усложнена трансплантация и на ръба на живота.

И не, никой не ме е молил за това, никой от бойците не знаеше! Това беше мое лично решение.

И да, пак бих го направила, ако това е пътят!

Но си мисля колко прави са всички, които твърдят, че няма здравна система, защото ако имаше, Георги и съпругата му много преди това щяха да са настанени в съответното отделение /което беше закрито, въпреки протестите/ и нямаше да са с такива усложнения. Ако имаше здравна система, в момента нямаше и да се обсъжда лечението на един, съпоставено с невъзможността за получаване на такова от десетки други.

И защото не е работа на един пръв министър да играе ролята на „Бърза помощ“, ако и министър да означава слуга/ слуга на народа/. Но оценявам това, че предприе необходимото макар и за този конкретен случай!

А дали е работа на един високопоставен чиновник, било то и министър да оповестява лична кореспонденция без знанието на съответните лица, преценете вие.

Душана Здравкова

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук