Даунинг стрийт: Брекзит без сделка все още е най-вероятния резултат
Брекзит без сделка остава „най-вероятния“ резултат въпреки коментарите от Брюксел, че все още е възможно споразумение, заяви в четвъртък говорителят на Даунинг стрийт. „Най-вероятния резултат остава излизане от ЕС и търговски взаимоотношения по модела на Австралия и на Световната търговска организация, поради което планираме тази възможност, но оставаме ангажирани да се опитаме да постигнем споразумение […]

Брекзит без сделка остава „най-вероятния“ резултат въпреки коментарите от Брюксел, че все още е възможно споразумение, заяви в четвъртък говорителят на Даунинг стрийт.

„Най-вероятния резултат остава излизане от ЕС и търговски взаимоотношения по модела на Австралия и на Световната търговска организация, поради което планираме тази възможност, но оставаме ангажирани да се опитаме да постигнем споразумение за свободна търговия, ако това е възможно“, обявиха от Даунинг стрийт N:10.

По-рано през деня главният европейски преговарящ Мишел Барние съобщи, че вярва, че Лондон и Брюксел могат да постигнат до петък споразумение за двустранните търговските отношения след Брекзит, според информация на агенция Франс прес, която цитира свой източник от Европейския парламент.

Барние също така похвали постигнатия напредък в преговорите с Обединеното кралство, като заяви, че те са излезли на „крайната права“.

„Добър напредък, но последните препъни камъни остават. Ние ще подпишем само сделка, защитаваща интересите и принципите на ЕС“, написа той в туитър.

Европейският парламент пък заяви, че сделката трябва да бъде постигната до полунощ в неделя, за да се проведе гласуване по постигнато споразумение до края на годината.

Европейски дипломати пък отбелязаха, че не очакват постигането на търговска сделка до петък.

Британският вицепремиер Майкъл Гоув, отговарящ за изпълнението на по-ранната сделка за развод с ЕС, каза пред парламентарна комисия: „Мисля, че за съжаление шансовете са по-големи, че няма да осигурим споразумение.“ Запитан за вероятността за сделка, той каза, че тя е по-малко от 50 процента.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук