Гърция с план за ваксинация в цялата страна
Гръцкото правителство съобщи за план по бързо транспортиране на ваксината в цялата страна, предава БНР. Въпреки промяната в епидемиологичната обстановка в страната след продължителна карантина, строгите мерки остават в сила и първата седмица на януари. С полиция и военни части в Гърция ще се охранява транспортирането и съхранението на ваксината, съобщават от правителството. Над 5000 […]

Гръцкото правителство съобщи за план по бързо транспортиране на ваксината в цялата страна, предава БНР.

Въпреки промяната в епидемиологичната обстановка в страната след продължителна карантина, строгите мерки остават в сила и първата седмица на януари.

С полиция и военни части в Гърция ще се охранява транспортирането и съхранението на ваксината, съобщават от правителството. Над 5000 полицаи са в готовност да се включат в план „Хипократ“,като осигурят бързо и безпроблемно транспортиране на ваксините до островите. Предвижда се пожарни коли да се използват за високопланински села при заледяване на пътя.

Министърът на здравеопазването съобщава за 750 центъра за ваксиниране, които се намират предимно в медицински сгради.

От днес стартира записването на желаещи да се ваксинират, като предимство имат медицинските лица и учителите.

Гърците,които не изпитват съмнение в ефективността на ваксината и желaят да се ваксинират при първа възможност са 43% по данни на проучване, публикувано днес.

Наложената карантина в Гърция от началото на месец ноември промени епидемологичната обстановка. Въпреки това десет района поддържат високо ниво на разпространение на заразата и е възможно в тях да се наложи пълна забрана за напускане на домовете, според мнението на здравни експерти.

Забрана за напускане на района, вечерен час от 22 часа, всички ресторанти и барове затворени, излизане от дома само с разрешение със смс – това са част от строгите мерки, които Гърция запазва и по празниците.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук