Германия ще започне ваксинацията на 27 декември
Германия ще започне ваксинацията на населението срещу КОВИД-19 на 27 декември. Първо ще бъдат ваксинирани обитателите на старческите домове, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на здравните власти. Решението бе взето на заседание на федералния министър на здравеопазването Йенс Шпан и колегите му от 16-те германски провинции.Шпан е информирал участниците в срещата за […]

Германия ще започне ваксинацията на населението срещу КОВИД-19 на 27 декември. Първо ще бъдат ваксинирани обитателите на старческите домове, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на здравните власти.

Решението бе взето на заседание на федералния министър на здравеопазването Йенс Шпан и колегите му от 16-те германски провинции.
Шпан е информирал участниците в срещата за предстоящото одобряване и доставяне на ваксината срещу КОВИД-19, разработена от компаниите Пфайзер (Pfizer) и Бионтех (BioNTech).
Много вероятно е ваксинацията в целия Европейски съюз, на който Германия е ротационен председател до края на годината, да започне на 27 декември, отбелязва АФП.
Под германски натиск Европейската агенция по лекарствата обяви вчера, че ще вземе решението за одобряване на ваксината на Пфайзер и Бионтех на 21 декември – с една седмица по-рано от планираното.

Институтът „Роберт Кох“ съобщи днес за рекордните за Германия 952 смъртни случая, свързани с коронавируса, през последното денонощие. Броят на новозаразените е близо 28 хиляди.

Източник novini.bg

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук