Ген. Мутафчийски: Призовавам българите да се ваксинират, а колегите да се запознаят с ваксините
Призовавам българските граждани да се ваксинират, а всички колеги да бъдат компетентни и да се запознаят с ваксините. Това каза на пресконференция началникът на Военномедицинска академия (ВМА) и председател на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите му трябва да бъдат ваксинирани възможно най-много хора, за да се […]

Призовавам българските граждани да се ваксинират, а всички колеги да бъдат компетентни и да се запознаят с ваксините. Това каза на пресконференция началникът на Военномедицинска академия (ВМА) и председател на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

По думите му трябва да бъдат ваксинирани възможно най-много хора, за да се спре агонията, породена от COVID-19.

„Призивът ми към, колегите е да бъдат достойни за очакванията на техните пациенти“, допълни той.

„Има известен оптимизъм особено по отношение на излекуваните лица и спадане на броя на заболелите на 100 000 души население. Ако си спомняте, при обявяването на последния пакет мерки тръгнахме от 660 на 100 000 заболяемост. В момента средната заболяемост е 438 на 100 000. За София това беше над 1 200. В момента е двойно по-малко, дори по-малко от двойно.

Да, има сериозен оптимизъм в това, което се случва, но той е недостатъчен особено по отношение на броя на смъртните случаи и по отношение на заетите реанимационни легла. Заради това трябва да предложим мерките на правителството и се радваме, че получихме пълно разбиране, въпреки тежкия дебат, свързан с икономически последици и последици за учебните заведения и децата“, каза още ген. Мутафчийски.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук