Борислав Цеков: Тръмп може да влезе в ролята на президент в сянка и да оглави опозицията
„Хората, които се посочват, че ще попълнят екипа на Джо Байдън, показват, че на власт се връща старата клика на Барак Обама и Хилари Клинтън“. Това каза пред БНР анализаторът Борислав Цеков и уточни, че Байдън е слаба фигура, за да състави собствен екип и да има собствена визия. Цеков подчерта, че кабинетът на Джо […]

„Хората, които се посочват, че ще попълнят екипа на Джо Байдън, показват, че на власт се връща старата клика на Барак Обама и Хилари Клинтън“. Това каза пред БНР анализаторът Борислав Цеков и уточни, че Байдън е слаба фигура, за да състави собствен екип и да има собствена визия.

Цеков подчерта, че кабинетът на Джо Байдън ще управлява в условията на незапомнена политическа и морална криза:

„Когато 75 млн. души, които са гласували за Тръмп, в огромната си част – над 90% смятат, че изборите са нечестни, че са откраднати, че е имало изборни измами, то управлението ще е много трудно, ще трябва да се търси консенсус. Ние не можем да очакваме от тези кръгове търсене на консенсус, те са прекалено радикални и агресивни, смятат се за властелините на света, смятат, че няма друга гледна точка, а имат монопол върху истината“.

По думите му другата половина от Америка, която е върната на политическата арена от администрацията на президента Тръмп и неговата политика, няма да е примирена, а ще оказва ожесточена политическа съпротива.

„Ако Тръмп излезе на 20 януари от Белия дом, той няма да изчезне от политическата сцена“, добави той.

Според Цеков най-малко вероятният вариант за бъдещето на Тръмп е да се оттегли и да се отдаде на благотворителност и на публични лекции по света и в САЩ:

„Изключително вероятно е Тръмп да заиграе ролята на президент в сянка и да оглави политическата опозиция срещу Байдън и неговата администрация. Да овладее ключовите фактори в Републиканската партия – с оглед на кандидатирането му за изборите през 2024 година“.

Борислав Цеков посочи и трета версия, която определи също като вероятна – Тръмп да състави партия. Според него това не е добра посока.

От управлението на Байдън анализаторът заяви, че очаква реставрация на глобализма.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук