Унгарският парламент прие нова дефиниция за семейство
Унгарският парламент прие поправка в конституцията, с която се дава ново, по-строго определение на семейството, съобщи БНТ. Решението, подкрепено от по-голямата част от депутатите от партията на Виктор Орбан „Фидес“ гласи, че семейството е основано на брак и отношения между родители и деца. Изрично се посочва, че майката е жена, а бащата – мъж. В […]

Унгарският парламент прие поправка в конституцията, с която се дава ново, по-строго определение на семейството, съобщи БНТ.

Решението, подкрепено от по-голямата част от депутатите от партията на Виктор Орбан „Фидес“ гласи, че семейството е основано на брак и отношения между родители и деца. Изрично се посочва, че майката е жена, а бащата – мъж. В текста се допълва и че децата имат право да се идентифицират с рождения си пол и че възпитанието им ще бъде въз основа на християнските ценности.

Будапеща неведнъж е критикувана от Брюксел за спорните закони, които приема, включително за ограничаването на правата на хората с различна сексуална ориентация.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук