Теодора Иванова, БСП-Казанлък: Родители, останали без работа, да не плащат в детските градини
Родителите, останали без работа заради пандемията, да не плащат такси за децата си в градините и яслите в община Казанлък. Това предлага общинският съветник от БСП Теодора Иванова, председател на комисията по образование в местния парламент. „През м. април от БСП настоявахме за редица мерки, които да облекчат гражданите, в това число бяха и предложенията […]

Родителите, останали без работа заради пандемията, да не плащат такси за децата си в градините и яслите в община Казанлък. Това предлага общинският съветник от БСП Теодора Иванова, председател на комисията по образование в местния парламент.

„През м. април от БСП настоявахме за редица мерки, които да облекчат гражданите, в това число бяха и предложенията ни за семействата. Предложих  освобождаване от таксите, тъй като и в настоящия момент е обявена извънредна обстановка до края на м.януари 2021г., която  вероятно ще бъде удължена и във връзка със затварянето на редица бизнеси през м.декември“, мотивира се  Теодора Иванова. Проектът й е във връзка с предстоящото обсъждане на Наредба 26 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на община Казанлък:

„В чл.22, ал.3 да бъде създадена нова точка 3.8 със следния текст „на които един или двамата родители са останали без работа по време на извънредната епидемиологична обстановка”.

В чл.22, ал.4, т.2 и т.3 е описан начинът, по който се ползват облекченията. Родителите подават декларация до директора на детската ясла/градина, придружена със съответните документи, доказващи наличието на обстоятелствата за освобождаване. Един от  документите би могъл да бъде регистрация в Бюрото по труда.“

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук