Почина оперният певец Арсен Арсенов
На 85-годишна възраст почина известният оперен певец Арсен Арсенов, съобщиха за БГНЕС негови близки “Почина Арсен Арсенов – бас профундо, известен български певец на класическа музика, оставил светла следа в българското хорово и класическо пеене“. Той е роден в град София. В младежките си години с Райна Кабаиванска и проф. Венец Димитров са приятели и […]

На 85-годишна възраст почина известният оперен певец Арсен Арсенов, съобщиха за БГНЕС негови близки

“Почина Арсен Арсенов – бас профундо, известен български певец на класическа музика, оставил светла следа в българското хорово и класическо пеене“.

Той е роден в град София. В младежките си години с Райна Кабаиванска и проф. Венец Димитров са приятели и солисти в Ансамбъла на ГУСВ. По това време започва и дългогодишното му приятелство с филмовия оператор проф. Венец Димитров.

Арсенов е бил солист на Българската хорова капела и солист с Негово Светейшество Патриарх Неофит, на квартет “България” и на “Мистерията на българските гласове”.

Има платинена плоча на “Колумбия пикчърс”, издадена през 1962 г. в Япония.

Неговият път продължават поколения певци. По-малкият му син, Марио Арсенов завършва оперно пеене в НМУ и в НБУ, като е и стипендиант в майсторския клас на Райна Кабаиванска. Другият му син, Николай е дългогодишен оперен певец в “Арена ди Верона”, а негова внучка е младото дарование, която сега стартира своята музикална кариера.

Поклон пред паметта му! 

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук