Повече от половината българи ще прекарат празниците в тесен семеен кръг
70% са заявили, че ще празнуват Коледа само с най-близките Повече от половината българи ще прекарат предстоящите празници в най-тесен семеен кръг. Това показва ново национално – представително проучване на агенция JTN, цитирана от NOVA. 70% са заявили, че ще празнуват Коледа само с най-близките, а близо 80% ще посрещнат Нова година вкъщи. Само 4 на […]

70% са заявили, че ще празнуват Коледа само с най-близките

Повече от половината българи ще прекарат предстоящите празници в най-тесен семеен кръг. Това показва ново национално – представително проучване на агенция JTN, цитирана от NOVA. 70% са заявили, че ще празнуват Коледа само с най-близките, а близо 80% ще посрещнат Нова година вкъщи. Само 4 на сто ще бъдат сами по празниците, заради пандемията.

Повече от половината българи са решили да купят подаръци на до четирима души. Най-много хора са отделили между 100 и 250 лева за изненади за близките си. 20% са решили да похарчат по-малко от 100 лева за всички подаръци. Козметика, книги, дрехи и техника са сред най-желаните покупки.

И още от изследването. Преди да стане ясно, че ограниченията остават в сила и за празниците – Над 40 на сто отговарят, че биха празнували не само със семейството си, но и с приятели. Приблизително същият процент биха пътували при близки или на почивка. А ако заведенията отворят – една четвърт от хората биха отбелязали празниците там.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук