Мартин Димитров: Концепцията за „Зелено ДПС“ ме изпълни с почуда
Интересен коментар по темата за промяната в приоритетите на ДПС направи Мартин Димитров в личния си фейсбук профил:  „Наистина е чудесно все повече партии в България да припознават зелените идеи. От вчерашната конференция на ДПС стана ясно, че партията ще иска реално да участва в изпълнителната власт, а не както принципно участва – задкулисно. И […]

Интересен коментар по темата за промяната в приоритетите на ДПС направи Мартин Димитров в личния си фейсбук профил: 

„Наистина е чудесно все повече партии в България да припознават зелените идеи. От вчерашната конференция на ДПС стана ясно, че партията ще иска реално да участва в изпълнителната власт, а не както принципно участва – задкулисно. И причината за заявяването на тази амбиция е свързана с новата мисия на ДПС: в България да има повече зелена икономика.

Концепцията за „Зелено ДПС“ ме изпълни с почуда. Не съм забелязал до този момент Движението да е проявявало интерес към подобни теми.

Но съм забелязал, че д-р Ахмед Доган, почетен председател на ДПС, има ТЕЦ.

ТЕЦ-а е от т.нар. „студен резерв“, което означава, че по дефиниция не работи често, което пък не означава, че на нас с вас това не ни струва скъпо. И също така не означава, че когато нещо замърсяващо не работи много, ти правиш „зелена икономика“.

Мисля, че пълното ликвидиране на ТЕЦ-а от самия д-р Доган и изграждането на съвременен соларен парк на негово място, ще бъде много хубав знак към цялата нация, че ДПС истински са прегърнали зелените идеи, и че вече са част от зелената икономика.“

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук