Марин Марковски: Жената, опитала да ограби супермаркет, е психически здрава, по-скоро е отишла за пари
Пистолетът ѝ е бил газов и е бил развален, обясни адвокатът В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен грабеж в столичен супермаркет. Тя нахлула в магазина, ударила охранител с тухла и насочила пистолет срещу една от касиерките. Нападателката поискала оборота. Вчера стана ясно, че съдът е взел решение жената да остане в ареста. […]

Пистолетът ѝ е бил газов и е бил развален, обясни адвокатът

В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен грабеж в столичен супермаркет. Тя нахлула в магазина, ударила охранител с тухла и насочила пистолет срещу една от касиерките. Нападателката поискала оборота. Вчера стана ясно, че съдът е взел решение жената да остане в ареста.

Тук имаме класически грабеж с употребено заплашване. Като искам до подчертая един детайл, че е била с пистолет – не отговаря на истината. Пистолетът е бил газов, тоест той не може да причини смърт, освен това има знание, че пистолетът е бил и развален„, обясни адвокат Марин Марковски.

Той отбеляза, че има много голяма разлика когато в ръцете на грабителя има детски пистолет, боядисан в черно, или действително е боен пистолет.

Разсъждението, че тази жена е направила това нещо за отмъщение или от мизерия или от предизвикателство, защото е останала без работа, това трябва да бъде установено„, каза адвоката.

Марковски обясни, че невинаги можем да се доверим на един протокол за разпит, в който се възпроизвежда част от това, което казва обвиняемата.

Това измъчено момиче е бакалавър, тоест има образование. Поставя се въпросът за нейната психическа годност, така мимоходом. Катагерично считам, че тя е психически абсолютно здрава. По-скоро считам, че тя е отишла да вземе пари„, коментира още адвокатът.

Жената я грози наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. В случая става въпрос за престъпление, което е мъчително. Жертвата на грабежа е уплашена, обидена, взели са ѝ пари. Законът отчита това нещо.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук