Майстор на пици нахрани медиците в Бургас
Макс Салама дари топъл обяд всички служители в петте COVID отделения в града Майстор на пици нахрани с топъл обяд всички медицински работници в петте COVID отделения в Бургас. Италианецът Макс Салама, който приготвя пици за домовете, реши да работи благотворително за хората в бели престилки в жест на благодарност Той живее в Бургас със семейството […]

Макс Салама дари топъл обяд всички служители в петте COVID отделения в града

Майстор на пици нахрани с топъл обяд всички медицински работници в петте COVID отделения в Бургас.

Италианецът Макс Салама, който приготвя пици за домовете, реши да работи благотворително за хората в бели престилки в жест на благодарност

Той живее в Бургас със семейството си от осем години. Макс е един от първите преболедували COVID- 19 у нас още в началото на годината при първата вълна от пандемията. След престоя си в болница и тежки моменти от лечението, счита че жестът му към хората в бели престилки е най-добрият начин да изрази благодарност и подкрепа.

Това ще е още по силна мотивация за тях да се държат, за да работят, да спасяват нашия живот и живота на хората които са в болница. Първоначално много хора не разбраха, че има вирус, и аз бях един от тях”, заяви пицарят Макс Салама.

Макс и съпругата му Жана са приготвили 50 броя пици за всичките служители от петте COVID отделения на многопрофилната болница. За лекарите, медицинските сестри, санитарите и шофьорите на линейки.

Това е много мил жест и е много важно. Отзовават се много хора. Току-що даже получихме и погачи, така ни изненадаха и те”, споделя Дора Иванова – служител в УМБАЛ Бургас, предава NOVA.

Мариян, който е доброволец в инфекциозно отделение разказва: „ 30 души сме като цяло персонал. Всички са много благодарни, един вид са малко по-щастливи на работа.”

Макс обмисля на Бъдни вечер отново да нахрани медиците с италианска пица, които в светлия празник отново ще бъдат на работа в болницата.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук