Калин Тодоров: САЩ няма икономически интерес от България, тук действат руски олигарси
„Мога да приведа доказателства, че общо взето Горбачов и Буш се разбраха в Малта Русия да се изтегли от България и да се настани САЩ. САЩ е „Големият брат“ Първоначалната договорка е била САЩ да получат политическият, военният и финансовият контрол над страната, а икономическият контрол да остане за Русия, защото е прекалено далеч за […]

„Мога да приведа доказателства, че общо взето Горбачов и Буш се разбраха в Малта Русия да се изтегли от България и да се настани САЩ. САЩ е „Големият брат“ Първоначалната договорка е била САЩ да получат политическият, военният и финансовият контрол над страната, а икономическият контрол да остане за Русия, защото е прекалено далеч за САЩ тук и от тази гледна точка тук продължават да действат руски олигарси в страната, но контролът е категорично политически“

Това коментира писателят Калин Тодоров в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“, който пише в новата си книга “Зад завесата: Големия брат“.

„Пропагандата така твърдеше, че Големият брат е една голяма страна, която те обича и те кара да се чувстваш добре. САЩ навлезе в този образ, преди в частен разговор Иван Костов коментира, че не може да отиде във Франция и да разговаря с хората в Елисейския дворец, защото ние сме прикрепени към САЩ, каза още той.

Франклин Рузвелт го казва по отношение на диктатора в Никарагуа тогава Анастасио Сомоса Гарсия , че „той може да е кучи син, но е наш кучи син“. Борисов, Пеевски и Доган са кучи синове, но са техни кучи синове. Един корумпиран политик, за който знаеш, че е корумпиран, за който можеш да докажеш, че е корумпиран, той е лесно управляем. Големите сили не се занимават с корупцията в страната„, коментира Тодоров.

„Нашите кукловоди не са никакви кукловоди. Те са били маши в чужди ръце. Гоцев не беше големият играч. Големите играчи не са в България, те са външни. Нашите кукловоди са провинциални кукловоди.“, каза още писателят.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук