Затворените заради пандемията бизнеси у нас ще получат помощ – 10% или 20% от оборота
Може да се кандидатства за парите от началото на следващата седмица Повече от две седмици след въвеждането на по-строгите ограничителни мерки кабинетът одобри и правилата за помощта към фирмите. Малките и средни предприятия, ограничили или спрели дейността си заради мерките, ще получат процент от оборота: 10% в търговията и 20% в останалите сектори. Общо 156 […]

Може да се кандидатства за парите от началото на следващата седмица

Повече от две седмици след въвеждането на по-строгите ограничителни мерки кабинетът одобри и правилата за помощта към фирмите.

Малките и средни предприятия, ограничили или спрели дейността си заради мерките, ще получат процент от оборота: 10% в търговията и 20% в останалите сектори.

Общо 156 млн. лв. от оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“. С други 51 млн. лв. ще бъде подпомогнат туристическият бранш.

Туроператорите и агенти ще получат безвъзмездно помощ в размер на 4% от декларирания от тях оборот за същия период миналата година.

След упреците от бизнеса до сега е, че парите по различните мерки стигат до него бавно, правителството днес обеща – този път помощта да е навременна.

„Приемането на документите и изплащането на помощта ще се извършва от НАП изцяло по електронен път – заложени са изключително кратки срокове“, обяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов, предава bTV.

.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук