Бюджетната комисия в парламента ще обсъди споразумението за заем по схемата SURE
Бюджетната комисия в парламента ще обсъди споразумението за заем по схемата SURE за 511 милиона евро. То беше одобрено вчера от правителството и подлежи на ратификация от Народното събрание, предаде БНР. Срокът, в който страната ни може да разполага със средствата, е 18 месеца, считано от 30 септември тази година. Заради инструмента SURE страната ни […]

Бюджетната комисия в парламента ще обсъди споразумението за заем по схемата SURE за 511 милиона евро. То беше одобрено вчера от правителството и подлежи на ратификация от Народното събрание, предаде БНР.

Срокът, в който страната ни може да разполага със средствата, е 18 месеца, считано от 30 септември тази година. Заради инструмента SURE страната ни предприе втората от общо трите актуализации на тазгодишния бюджет. Максималният размер на средствата е 511 милиона евро, с 15-годишен максимален среден срок на падежа.

Представители на кабинета неведнъж са коментирали, че по този начин може да се финансира схемата 60/40 или друг вид стимулиране на заетостта в условията на пандемия от Covid-19.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук