Борисов обсъдил американските инвестиции с Херо Мустафа
Енергетиката и 5G – също са били теми на срещата Премиерът Бойко Борисов и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа са се срещнали днес за преглед на важни въпроси в стратегическите отношения на България и САЩ в края на годината, съобщи правителствената пресслужба. Двамата обсъдили американските инвестиции в България, енергийната диверсификация, българското председателство на […]

Енергетиката и 5G – също са били теми на срещата

Премиерът Бойко Борисов и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа са се срещнали днес за преглед на важни въпроси в стратегическите отношения на България и САЩ в края на годината, съобщи правителствената пресслужба.

Двамата обсъдили американските инвестиции в България, енергийната диверсификация, българското председателство на Инициативата „Три морета“, прилагането на Съвместната декларация за 5G сигурност и възможността за разработване на механизъм за преглед и насърчаване на инвестициите.

Това е втора среща в рамките на два дни на посланик Мустафа по повод инвестиции у нас. В понеделник тя бе в президенството и се разговаря с президента Румен Радев. Обявените теми бяха отново „Три морета“, но и енергийната диверсификация в България, както и по теми от областта на сигурността и стабилността в региона на Югоизточна Европа.

Двете срещи на Херо Мустафа идват малко след като US посолството обяви, че САЩ ще финансират проекти в инфраструктура, транспорт и енергетика в България през инициативата „Три морета“.

Съобщението гласеше: „Инвестицията на стойност 300 милиона долара от aмериканската Корпорация за финансиране на международното развитие в Инвестиционния фонд на Инициативата „Три морета“ ще подкрепи инфраструктурни проекти в енергетиката, транспорта и дигиталната сфера в България и други страни от Инициативата. САЩ са горди и активни поддръжници на „Три морета“ и с нетърпение очакват председателството на България„.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук