Фандъкова: Готови сме да се организират ваксинационни пунктове в ДКЦ-тата
Готови сме да се организират ваксинационни пунктове в ДКЦ-тата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се запозна на място с организацията и начина на работа на първия в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, предаде Агенция „Фокус“. „Ние изявихме готовност и създадохме необходимата организация да помогнем именно за логистиката. Столичното […]

Готови сме да се организират ваксинационни пунктове в ДКЦ-тата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се запозна на място с организацията и начина на работа на първия в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, предаде Агенция „Фокус“.

„Ние изявихме готовност и създадохме необходимата организация да помогнем именно за логистиката. Столичното РЗИ подготвя, подготви и ще продължи да организира ваксинирането на различните групи. С моя екип направихме е да осигурим цялата логистика, включително и организацията. Те са помислили за всички – да има хората къде да изчакат на безопасно разстояние, и да има лекарите къде да работят. Заедно с това сме осигурили една изцяло оборудвана линейка, за да може евентуално да се окаже първа помощ“, каза кметът.

Тя добави, че при старта и ясната информация колко човека трябва да минават, имат готовност за още два пункта, за които се мисли. „Ние сме готови включително ако се наложи и в ДКЦ-тата да се организират такива пунктове“, добави Фандъкова.

Тя обясни, че оборудването за този ваксинационен център са наличности, които имат. „Създадох Дирекция за аварийна помощ и превенция точно с тази цел – София да бъде готова за всякакви ситуации аварийни и бедствия. Отворихме и дарителска сметка. От дарителската сметка, с решение на Общински съвет, подкрепяме общинските болници и ДКЦ-та и също така резерва, който се поддържа от логистичния щаб. Това са неща, които са много необходими за мен“, добави кметът.

„Освен логистиката, предоставяме и осем екипа. Ежедневно осем екипа на смени ще бъдат на разположение на РЗИ, за да могат да помагат, когато започне ваксинацията“, каза още тя.

„Лекарите, които работят в болници, ще се ваксинират на място. В четирите общински многопрофилни болници има COVID отделения, така че там имаме готовност за това. Също така в АГ болници имаме зони, които са за техни пациенти с COVID. Около 40 % от работещите медицински лица в общинските болници са заявили до този момент желанието да се ваксинират“, подчерта Фандъкова.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук