Министър Ангелов инспектира първия ваксинационен център в София (ВИДЕО)
Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов разгледа първия в страната ваксинационен център срещу COVID-19. Той се намира в София, пред РЗИ. „Първа фаза ще започне с ваксинация на лекари, медицински сестри, санитари и медицински персонал в лечебните заведения. Желаещите към настоящия момент да се ваксинират от събраните данни от лечебните заведения са около 33%. […]

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов разгледа първия в страната ваксинационен център срещу COVID-19. Той се намира в София, пред РЗИ.

„Първа фаза ще започне с ваксинация на лекари, медицински сестри, санитари и медицински персонал в лечебните заведения. Желаещите към настоящия момент да се ваксинират от събраните данни от лечебните заведения са около 33%. В някои лечебни заведения лекари, медицински сестри и санитари продължават да подават информация, че желаят да се ваксинират. Така че цифрата ще бъде променена“, обясни министърът, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Работим по създаването на форма на информирано съгласие за всички български пациенти. Екип на министерството на здравеопазването ще търси отговори на всички въпроси, които задават българските пациенти, за да може информацията да достигне така, че те да направят своя информиран избор за безопасността и ефективността на ваксината“, добави министърът.

Усилията на кмета на София Йорданка Фандъкова доведоха до контролиран пациентопоток върху лечебните заведения и това даде глътка въздух на всички болници, отбеляза министърът.

„Намираме се пред ваксинационния център, който е пред РЗИ. Искам да изкажа благодарности на госпожа Фандъкова и на Столична община за този резултат. Благодарение на нея и на усилията на всички колеги от Столична община и на всички лекари от столичните болници, в София натискът върху здравната система и овладяването на кризата се дължи на техните големи усилия и на нашите съвместни усилия като хора, които работим денонощно по тази тема. Благодарение на Столична община бяха разкрити в 11 диагностично-консултативни центрове COVID зони. Това дължим на усилията на госпожа Фандъкова, която присърце прие и доведе до край тази инициатива, благодарение, на която контролът върху пациентопотока върху лечебните заведения в столицата беше адекватно контролиран и това даде глътка въздух на всички болници“, каза той.

„Тук ще се провежда имунизацията по организационния план, който беше предложен вчера на срещата с шестимата директори на РЗИ-та от д-р Пенчев, който е от РЗИ – София. На двете информационни табла отпред ще получават най-важната информация. Ще има две линейки. Едната линейка ще е тук от ЦГМ, която при възникване на някакъв тип спешна медицинска нужда да бъде пациентът обслужен и транспортиран. Отзад има линейка на Столична община с парамедик, която ще може да извозва пациентите при необходимост към лечебни заведения. При необходимост от разкриването на такъв тип ваксинацинационни центрове по подобие на този, имаме готовност да разкрием още два такива пред големи хранителни вериги на територията на София“, обясни още министърът.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук