Лекарският съюз предлага свой представител за COVID щаба
Ще помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите си, закани се Бойко Борисов През следващите седмици ще работим активно с Българския лекарски съюз, за да помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите по темата. Това заяви премиерът Бойко Борисов […]

Ще помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите си, закани се Бойко Борисов

През следващите седмици ще работим активно с Българския лекарски съюз, за да помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите по темата.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството на Българския лекарски съюз, в която участва и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

На срещата бяха обсъдени и въпросите за приравняването на антигенните тестове с PCR тестовете относно карантинирането, финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия, подготовката за издаването на електронни рецепти, а също подобряването на комуникацията между БЛС и НЗОК.

Освен темата за ваксините срещу COVID-19, в рамките на Участниците в срещата се обединиха около мнението, че е необходима още по-тясна координация при работата в борбата срещу пандемията.

На срещата стана ясно, че Българският лекарски съюз ще предложи свой представител, който да участва в работата на Националния оперативен щаб.

Ръководството на лекарския съюз изрази подкрепа за въведените противоепидемични мерки и за тяхното продължаване.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук