Ким Чен-ун взима Спутник V?
Корейската народнодемократична република (КНДР) е купила дози от руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“. Според московската медия лайфру, която се е позовала на източници от Южна Корея, Китай и Япония, количеството е било достатъчно за имунизацията на няколко десетки души. „Вероятно средството, предпазващо от смъртоносното заразно заболяване, е било предназначено за висшия ешелон на властта, […]

Корейската народнодемократична република (КНДР) е купила дози от руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“.

Според московската медия лайфру, която се е позовала на източници от Южна Корея, Китай и Япония, количеството е било достатъчно за имунизацията на няколко десетки души.

„Вероятно средството, предпазващо от смъртоносното заразно заболяване, е било предназначено за висшия ешелон на властта, включително и лидера на азиатската комунистическа държава – Ким Чен-ун“, написа още лайф.ру.

Както посочи още цитираното издание, Северна Корея е купила от Русия и Китай и огромно количество термометри, предпазни маски и други подобни принадлежности.

Посолството на Москва в Пхенян от своя страна е заявило, че не е разполагало с информация за сделка със „Спутник V“.

„На този етап можем да кажем, че се водят преговори по този въпрос“, това са казали от дипломатическата мисия на Русия в КНДР, предаде РИА Новости, цитира Новини.бг

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук