Има ли избити бременни диви кози в Пирин?
Дирекцията на Националния парк „Пирин“ е започнала проверка по случая с публикуваните в социалните мрежи снимки на избити в парка 14 бременни диви кози, предаде БНР. От Съюза на ловците и риболовците смятат, че снимките, публикувани от природозащитника Тома Белев във Фейсбук, най-вероятно са от пролетта, тъй като в момента е почти невъзможно женските да […]

Дирекцията на Националния парк „Пирин“ е започнала проверка по случая с публикуваните в социалните мрежи снимки на избити в парка 14 бременни диви кози, предаде БНР.

От Съюза на ловците и риболовците смятат, че снимките, публикувани от природозащитника Тома Белев във Фейсбук, най-вероятно са от пролетта, тъй като в момента е почти невъзможно женските да са в толкова напреднала бременност.

Белев твърди, че е получил снимките от свой познат, който обаче отказва повече информация. Междувременно постът му е бил докладван и блокиран от социалната мрежа.

Дивата коза е защитен вид, а убийството на такова животно се наказва със затвор до 5 години.

От Съюза на ловците и риболовците напомнят, че неведнъж са предлагали промени в Наказателния кодекс, чрез които да бъдат утежнени наказанията за бракониерство, както и да прецизирани текстове, които адвокатите на обвиняемите често използват, за да не се стига до ефективни наказания.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук