Д-р Мими Виткова: Мерките не трябва да се разхлабват, това ще ни изиграе лоша шега
„Бързането с плановете за ваксинация може да направи лоша услуга в крайния резултат. Начинът, по който се поднася информацията, кара хората да се замислят. Това хвърляне бързо в производството за ваксини остави впечатление, че се бърза не за спасяване на здравето на хората, а за натрупване на големи финансови резултати… Професионалната комуникация е притаена, хората […]

„Бързането с плановете за ваксинация може да направи лоша услуга в крайния резултат. Начинът, по който се поднася информацията, кара хората да се замислят. Това хвърляне бързо в производството за ваксини остави впечатление, че се бърза не за спасяване на здравето на хората, а за натрупване на големи финансови резултати… Професионалната комуникация е притаена, хората са свидетели на политическата“. Това коментира пред БНР бившият здравен министър д-р Мими Виткова. Тя е председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване.

По думите ѝ прекалено многото неизвестни създават объркване сред хората.

„Хората са жадни за убедителна информация, която да им подскаже, че пътят за овладяване на епидемията минава през имунизацията“.

В предаването „12+3“ д-р Виткова допълни, че относно ваксините трябва да се бърза бавно и още:

„Полезните ходове на здравните власти са изпреварващо да поднесат информация относно вида на ваксините… Информационният поток е оскъден и противоречив… Геополитиката попречи на организацията около борбата с епидемията и на имунизационния процес“.

Според д-р Мими Виткова частичният локдаун дава скромен резултат.

„Лошото е, че при политическия страх от предстоящи избори и налагане на непопулярни мерки ще получим като негативен резултат 2 в 1 – лош здравен резултат и лош икономически резултат, защото дълго време ще се влачим с такива половинчати ограничения… Мерките не трябва да се разхлабват, докато не се види траен спад на новите случаи и смъртните случаи. Разкрепостяване на мерките ще изиграе лоша шега“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук