Американската търговска камара готова да съдейства на българското председателство на „Три морета“
В писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която е национален координатор по Инициативата „Три морета“,  Американската търговска камара в България заявява готовност да окаже пълно съдействие на българското председателство на инициативата. „Бихме искали да заявим желанието и готовността на Американската търговска камара в България да сътрудничи с Вас и Вашите колеги […]

В писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която е национален координатор по Инициативата „Три морета“,  Американската търговска камара в България заявява готовност да окаже пълно съдействие на българското председателство на инициативата.

„Бихме искали да заявим желанието и готовността на Американската търговска камара в България да сътрудничи с Вас и Вашите колеги за успешното участие на страната ни в инициативата, както и да вложим усилия за успешното домакинство на България на Срещата на върха през 2021 г.“,  пишат президентът на  Американската търговска камара в България Оливие Маркет и главният изпълнителен директор Петър Иванов.

В писмото си те изтъкват, че сред приоритетите на камарата винаги са били развитието на трансатлантическите отношения, както и развитието на устойчив бизнес климат и инвестиционна среда в България. „Работим за успешното позициониране на България пред национални и международни инвеститори.  Уверяваме Ви, че само заедно – институции и бизнес – ще проведем успешното домакинство на България и Инициативата „Три морета“, както и да сме сред най-активните участници в нея“, посочват авторите на писмото.

През 2021 г. България ще бъде домакин на поредната Среща на високо равнище на Инициативата  „Три морета“, в която участват 12 държави-членки на ЕС от Централна и Източна Европа. Основна цел на тази иновативна платформа за регионално сътрудничество е да насърчи сближаването в търговско-икономическата област между държавите-участнички по оста Север-Юг, с основен фокус върху по-голяма свързаност и инфраструктурната модернизация в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите и информационните технологии. Инициативата се основава на стратегическо партньорство със САЩ и се ползва с подкрепата на Германия, а целите й са в съответствие с Кохезионната политика на ЕС.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук